Tips en tricks

Tips voor beginners: Compositie

Ben jij een beginnende filmmaker of fotomaker? Deze blog gaat jou helpen om je shots te verbeteren! We gaan het vandaag hebben over de ‘Rule of thirds’. Dit is een simpele richtlijn om de compositie van je shot te versterken. 

Je hebt vast wel eerder in je leven een ‘Rule of thirds’ grid gezien. Je deelt je scherm door 9 rechthoeken. Als het ware zijn er 4 lijnen gecreëerd, 2 horizontale en 2 verticale lijnen (afbeelding 1).

Je kan dit zelf visualiseren of je kan dit in je instellingen zetten. De meeste camera’s en telefoons hebben deze instelling. 

Wat is dan de volgende stap. Heel simpel, je zet je onderwerp in een van de kruisingen en dit zorgt ervoor dat je compositie gebalanceerd oogt.

Wat wij jullie willen meegeven is dat de ‘rule of thirds’ een regel is om te breken. Het is een zeer goede methode om te leren, maar gebruik het vooral als richtlijn. Dus je hoeft niet alles perfect te plaatsen in de kruisingen. je kan de kruisingen zelfs compleet negeren als dat jouw stijl is. Uiteindelijk gaat het erom dat je bewust bezig bent met het maken van je composities. Meer blog items

Ook interessant

Tips en tricks

Een onmisbare tool voor storytellers/filmmakers, ontdek hoe jij jouw idee naar een sterk verhaal kan maken.

Lees meer

Nieuws

Video 'Dorentina ft. Kosso - Tijd' binnen 24u 40.000 keer bekeken en staat in trending op #18.

Lees meer

Tips en tricks

De app is een groeiend medium en kan op verschillende manieren gebruikt worden als marketing tool.

Lees meer

Tips en tricks

Hierin vind je vier platforms of apps, op volgorde van gebruikersgemak.

Lees meer