Tips en tricks

Aanleveren van een videoconcept

Het aanleveren van een videoconcept is een belangrijk onderdeel van het productieproces van een video. Het concept vormt de basis voor de uiteindelijke productie en bepaalt de sfeer, boodschap en stijl van de video. Hieronder vindt u enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het aanleveren van een videoconcept.

  1. Doel en boodschap: Bepaal duidelijk het doel en de boodschap van de video. Wie is het doelpubliek en wat wil u hen vertellen? Dit zal de richting bepalen van het verdere concept.
  2. Sfeer en stijl: Bepaal de sfeer en stijl van de video. Wilt u een serieuze, humoristische of juist een spannende video? Dit bepaalt niet alleen de toon van de video, maar ook de manier waarop de beelden en geluiden worden samengesteld.
  3. Verhaallijn: Bedenk een verhaallijn voor de video. Dit kan een simpele reeks van scènes zijn, maar het is belangrijk dat er een duidelijke boodschap en structuur in zit.
  4. Personages en locaties: Bedenk welke personages en locaties u in de video wilt laten zien. Dit bepaalt de sfeer en de achtergrond van de video.
  5. Visuele en auditieve elementen: Bedenk welke visuele en auditieve elementen u in de video wilt opnemen, zoals animaties, speciale effecten, achtergrondmuziek, etc.


Het aanleveren van een videoconcept is een belangrijke stap in het productieproces van een video. Het is belangrijk om duidelijk te zijn over de boodschap, sfeer, stijl, verhaallijn, personages en locaties en de visuele en auditieve elementen. Op deze manier kunt u zorgen voor een geslaagde en effectieve video.

Meer blog items

Ook interessant

Tips en tricks

Overwin de potentiële uitdagingen van videoproductie en maak de meest succesvolle video mogelijk.

Lees meer

Tips en tricks

Een onmisbare tool voor storytellers/filmmakers, ontdek hoe jij jouw idee naar een sterk verhaal kan maken.

Lees meer

Tips en tricks

We gaan het vandaag hebben over de ‘Rule of thirds’. Dit is een simpele richtlijn om de compositie van je shot te versterken.

Lees meer

Tips en tricks

Hierin vind je vier platforms of apps, op volgorde van gebruikersgemak.

Lees meer