Tips en tricks

Waarom TikTok gebruiken als marketing tool

CUZZO Films gaat TikTok gebruiken. TikTok? Ja, je hebt het goed gelezen, wij gaan TikTokken! Wij als bedrijf zijn erg gemotiveerd om nieuwe zaken en methodes uit te proberen en TikTok is een platform waarin wij heel veel potentie in zien om dit als marketing tool te gebruiken.  In deze blog ga jij erachter komen wat TikTok is, wie het gebruikt en waarom jij het ook als tool kan gebruiken voor jouw marketing strategie.

Wat is TikTok?

TikTok is een social media platform die gedownload kan worden in de app store. Het is een app die waarop korte filmpjes gemaakt worden. Deze filmpjes kunnen maximaal tot 60 seconden gemaakt worden. Vaak zijn de filmpjes grappig, creatief en muzikaal. Hoewel de gemiddelde gebruikers vooral afkomstig zijn van de generatie Z , de jeugd van 10 en 19 jaar, begint TikTok nu een breder gebruikersbestand aan te trekken (20 tot 39 jaar)

TikTok als Marketing tool

De app is een groeiend medium en kan op verschillende manieren gebruikt worden als marketing, maar er moet eigenlijk goed gerealiseerd worden wat het gedrag is van de gebruikers.De manier waarop mensen social media consumeren, verandert. Het gaat minder om wat je als individu doet, maar meer om wat je als community kunt doen.

Een groot deel van de gemaakte content is gebaseerd op mensen die creatief reageren op video’s van anderen. Duetten zijn hier een goed voorbeeld van, waarbij gebruikers reacties op andere video’s kunnen toevoegen. Dus om het nogmaals te benadrukken, het gaat om connecties waarbij interactie met elkaar een belangrijke rol speelt. Wanneer men jouw content liket, comment en wanneer er interactie is door op elkaar te reageren, zal jouw content veel sneller verspreid worden.

Aansluitend onderwerp is het gebruik van influencers.  De opkomst van de TikTok-influencer laat zien dat mensen op het platform,  waarde hechten aan de content die ze creëren. Elke TikTok-gebruiker heeft een favoriete content creator.

Daarnaast is authenticiteit en relativiteit. een belangrijke waarde op TikTok. De jongeren houden niet van advertenties. Aan hun gedrag is te zien dat ze deze heel snel wegklikken of zelfs een adblock gebruiken op hun browser. Dat betekent dat er een andere strategie gebruikt moet worden en we komen weer terug op het ‘community’ gevoel. De content die jij als bedrijf gaat produceren, moet persoonlijk zijn zodat de gebruikers met jouw content kunnen relateren. Het gaat om de authenticiteit en vertrouwen gevoel. Op deze manier creëer je een merkvertrouwen wat belangrijk is voor je merk imago!


Hieronder 4 pluspunten van TikTok:

  • Vanwege het algoritme, makkelijk om viraal te gaan!
  •  Snelheid gaat meestal ten koste van de productiewaarde, maar bij TikTok is dat niet het geval. Het bespaart je zelfs geld!
  •  Versterk je merk imago door persoonlijke connecties met je doelgroep.
  •  Een groeiende medium als marketing tool om jongeren te benaderen.

Meer blog items

Ook interessant

Tips en tricks

Een onmisbare tool voor storytellers/filmmakers, ontdek hoe jij jouw idee naar een sterk verhaal kan maken.

Lees meer

Tips en tricks

We gaan het vandaag hebben over de ‘Rule of thirds’. Dit is een simpele richtlijn om de compositie van je shot te versterken.

Lees meer

Nieuws

Video 'Dorentina ft. Kosso - Tijd' binnen 24u 40.000 keer bekeken en staat in trending op #18.

Lees meer

Tips en tricks

Hierin vind je vier platforms of apps, op volgorde van gebruikersgemak.

Lees meer